Analiza nevoilor de dezvoltare ■ Identificarea surselor de finanţare ■ Analiza eligibilităţii proiectului ■ Întocmirea documentaţiei de finanţare ■ Asistenţă în obţinerea finanţării ■ Asistenţă şi consultanţă în implementarea proiectului

Identificare surse de finanţare

 

Accesarea fondurilor nerambursabile nu este deloc un proces facil, iar în acest context ea trebuie să se facă pentru proiecte concrete, de care organizaţia are într-adevar nevoie.

Procesul de scriere al unui proiect trebuie să înceapă abia după ce se colectează toate informaţiile referitoare la finanţator şi mai ales la programul de finanţare vizat. Datorită faptului că sursele de finanţare şi tipurile de programe sunt destul de numeroase, solicitanţii trebuie să identifice corect care este tipul de finanţare cel mai potrivit pentru ideea lor de proiect, astfel încât să existe şanse reale ca proiectul respectiv să primească finanţare, ulterior aprobare și să poată fi dus la îndeplinire, fără riscuri prea mari.

Pentru obţinerea unei finanţări, trebuie să se cunoască exact pentru ce anume se doreşte finanţarea şi să se consulte permanent sursele de informaţii privind sursele de finanţări disponibile.

Pentru o mai mare reuşită, se poate încerca depunerea proiectului la mai mulţi finanţatori, dar doar dacă ideea de proiect se încadrează condiţiilor de finanţare. Introducerea unor elemente de noutate care să intervină în modul de rezolvare al problemei identificate, va creşte simţitor şansele ca proiectul respectiv să se evindenţieze printre multe alte proiecte de acelaşi fel.

Analiza saptamanii

Exporturile și importurile din România comparativ cu țările Uniunii Europene

EXPORTURI La nivelul celor 27 de țări membre ale Uniunii Europene s-au exportat, în anul 2012, produse în valoare totală de 4.515,1 miliarde Euro, dintre care 62,7% au fost în interiorul uniunii și 37,3% cu celelalte țări de pe mapamond….

see all read more